Top Nav

Para yönetimi konusunda karantinadan öğrendiklerimiz

Tem 5, 2020 0 comments
Karantina süreci sadece sağlığımızla ilgili değil cebimizle ilgili farkındalığımızın da arttığı bir dönem oluyor. Evde geçen uzun vakitler ve geleceğe dair duyulan belirsizlikler ister istemez birçoğumuzu finansal anlamda kontrollü adımlar atmaya yöneltti. Bu sayede paramızın kıymetini bir kez daha anlarken, birçok faydalı alışkanlık edindik. Bu zorlu günler geride kaldığında gündelik hayatımızda işimize yarayacak, bizi en zorlu finansal senaryolardan koruyacak çok değerli öğretileri ve deneyimleri şimdiden sırt çantamıza attık. Gelin, pandemi döneminin belki de tek iyi yanı olan, para yönetimi konusunda bize kattıklarına yakından bakalım.

#1 Planlı alışveriş candır.

Bu süreçte; rastgele yapılan, faydası az, gideri çok alışverişleri nispeten rafa kaldırdık. Alışverişlerimizi ihtiyaç listemize göre planlayarak yaptık, gereksiz harcamalardan uzak durduk. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak sadece ihtiyacımız kadarını aldık.

#2 Hepimiz birer aşçıyız.

Pandemi süreci, içimizdeki gizli aşçıların ortaya çıktığı bir dönem oldu dersek sanırım yanılmış olmayız. En lezzetli eller sayesinde yemekler dışarıdan söylenmedi, kazanan hem hijyen hem de cebimiz oldu. Ellere sağlık!

#3 Evdekiler bize yeter.

Eskiden ne çok çok giyim alışverişi yaparmışız di mi? Karantinanın bize kattığı bir diğer faydalı özellik işte bu farkındalık oldu. Evde geçen günlerde giyim alışverişine yönelmektense sahip olduğumuz kıyafetleri değerlendirmeyi tercih ettik. Çok da iyi yaptık. Aynı performansı salgın bittiğinde de herkesten bekliyoruz.

#4 Yaşasın sürdürülebilir ürünler!

Sürdürülebilir yaşamın önemini anlamak için bir karantina dönemi yaşamamız gerekiyormuş. Bu süreçte cam şişe, bez çanta ve yıkanabilir pamuklu temizleme bezi gibi sürdürülebilir ürünleri kullanarak hem bütçemizi hem de doğayı koruduk; paramızı en iyi şekilde yönettik.

#5 Online eğitimlere merhaba.

Eğitimlerin, evde geçen zorlu günlerde eksikliğini en çok hissedeceğimiz ihtiyaçlardan olmasını bekliyorduk. Neyseki düşündüğümüz gibi olmadı. Online eğitimler imdadımıza koştu, örgün eğitimlerin doğurabileceği masraflardan tasarruf ettik. Evdeki vaktimizi faydalı ve keyifli bir şekilde değerlendirdik.

#6 Oh be, teknoloji varmış!

Karantina döneminde tüm vaktimizi evde geçirirken teknolojik çözümlerin para yönetimi konusunda ne denli faydalı olabileceğini bir kez daha görmüş olduk. Online market platformlarından, finansal uygulamalara kadar teknoloji dünyasından çok sayıda çözümü bu dönemde faydamıza kullandık. Örneğin, bu çözümlerden biri olan ve uluslararası para transferlerini ücretsiz, kolay, hızlı ve güvenli hale getiren TransferGo sayesinde sınırların kapalı olduğu salgın günlerinde acil para ihtiyaçlarımız için uzaktaki yakınlarımızdan destek alabildik. Bankaların ülkeler arası para transferlerindeki zorlu, maliyetli ve yavaş süreçlerine karşı kullanıcılara oldukça başarılı bir deneyim sunan TransferGo, sadece pandemi günlerinde değil daima el altında tutmanızda fayda olan bir uygulama.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın