Top Nav

Alipay ve WeChat Pay’e Çin’de “tekelleşme” soruşturması

Ağu 3, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Çin’in tekelleşme ile mücadele eden resmi kurumu, ülkede Merkez Bankası’nın mobil ödeme devleriyle ilgili endişesini dile getirmesinin ardından Alipay ve WeChat Pay hakkında soruşturma açmaya hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre komite, henüz soruşturma açılıp açılmayacağının belli olmadığı son bir aydır Alipay ve WeChat Pay hakkında detaylı bilgi topluyordu. Çin Merkez Bankası bu yılın başında, Alipay ve WeChat Pay gibi şirketlerin pazardaki rekabeti öldürdüğüne yönelik endişelerini dile getirerek komiteye banka dışı ödeme şirketlerini incelemesini önerdi. Bugün Çin’de Alipay’in 900 milyondan, WeChat Pay’in ise 800 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.


Çin’in tekelleşme ile mücadele eden resmi kurumu, ülkede Merkez Bankası’nın mobil ödeme devleriyle ilgili endişesini dile getirmesinin ardından Alipay ve WeChat Pay hakkında soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın haberine göre komite, henüz soruşturma açılıp açılmayacağının belli olmadığı son bir aydır Alipay ve WeChat Pay hakkında detaylı bilgi topluyordu. Çin Merkez Bankası bu yılın başında, Alipay ve WeChat Pay gibi şirketlerin pazardaki rekabeti öldürdüğüne yönelik endişelerini dile getirerek komiteye banka dışı ödeme şirketlerini incelemesini önerdi.

Bugün Çin’de Alipay’in 900 milyondan, WeChat Pay’in ise 800 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Ülkede son zamanlarda Merkez Bankası, pazar rekabetini artırmak için QR kod ödemelerinde şirketlerle işbirliğine yönelik planlarını açıkladı. Bu şirketlerden olan Tencent, teklife sıcak bakarak sistemini Çinli ödeme kurumu UnionPay ile entegre etmeyi kabul etti.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın