Top Nav

Japonya’da kullanılabilir kredi kartı numaraları tükeniyor

Ağu 25, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Japonya basınında çıkan haberlere göre hükümetin pandemi sırasında elektronik ödemeleri ve online alışverişi teşvik etme çabaları nedeniyle ülkede 16 haneli kredi kartı numaraları tükenmeye başladı. Japonya’da kart numaralarının ilk 6 hanesi marka ve diğer bilgilerle ilgili. Son 10 rakam ise kartı veren kuruluş tarafından belirleniyor. Mainichi Shimbun gazetesine göre kart yayıncıları yakında kartların üzerinde yer alan yedinci rakamdan itibaren rakam kombinasyonları yaratma konusunda sıkıntı yaşanabileceğinden endişe duyuyor. Japonya’nın sorunu, kart rakamlarına yeni bir hane eklemekle çözülebilir ancak bu aksiyon, aynı zamanda ciddi bir maddi külfet anlamına gelebilir.


Japonya basınında çıkan haberlere göre hükümetin pandemi sırasında elektronik ödemeleri ve online alışverişi teşvik etme çabaları nedeniyle ülkede 16 haneli kredi kartı numaraları tükenmeye başladı.

Japonya’da geçtiğimiz yılın Mart ayında yaklaşık 283 milyon kredi kartı kullanımdaydı. Hükümetin Ekim 2019’da nakitsiz işlemler için bir ödül sistemi başlatmasıyla bu rakam iyice arttı. Bunun yanısıra pandemi sürecinde kartlı ödemeler ülkede oldukça popüler hale geldi.

Ülkede kart numaralarının ilk 6 hanesi marka ve diğer bilgilerle ilgili. Son 10 rakam ise kartı veren kuruluş tarafından belirleniyor. Mainichi Shimbun gazetesine göre kart yayıncıları yakında kartların üzerinde yer alan yedinci rakamdan itibaren rakam kombinasyonları yaratma konusunda sıkıntı yaşanabileceğinden endişe duyuyor.

Japonya’nın sorunu, kart rakamlarına yeni bir hane eklemekle çözülebilir ancak bu aksiyon, aynı zamanda ciddi bir maddi külfet anlamına gelebilir. Ülkede faaliyet gösteren bir kart firmasının yöneticisi konu hakkında basına “Basamak sayısını artırmaktan kaçınsak da nihayetinde tek çözüm, oluşacak masrafı kendi başımıza karşılamak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın