Top Nav

JP Morgan çalışanlarının karıştığı pandemi yolsuzluğu

Eyl 11, 2020 0 comments
Haberin Özeti
JP Morgan, küçük işletmelere yönelik Covid-19 kurtarma fonlarından yasadışı bir şekilde faydalanan bir grup çalışanının işine son verdi. Bloomberg’in haberine göre Amerikalı köklü banka, bu haftanın başında müşterilerin ve personelin dikkat çeken davranışları üzerine konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Banka, bunun üzerine çalışanlarının Ekonomik Hasar Afet Kredisi (EIDL) programına başvurduğunu ve programdan para aldığını tespit etti. Yardım programı, pandemiden olumsuz etkilenen şirketlere ve küçük işletmelere 10 bin dolara kadar hibe ve düşük faizli kredi seçenekleri sunuyor. Bugün, Amerikalı bankanın 160 binden fazla kişiyi istihdam ettiği biliniyor.


JP Morgan, küçük işletmelere yönelik Covid-19 kurtarma fonlarından yasadışı bir şekilde faydalanan bir grup çalışanının işine son verdi. 

Bloomberg’in haberine göre Amerikalı köklü banka, bu haftanın başında müşterilerin ve personelin dikkat çeken davranışları üzerine konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Banka, bunun üzerine çalışanlarının Ekonomik Hasar Afet Kredisi (EIDL) programına başvurduğunu ve programdan para aldığını tespit etti. Yardım programı, pandemiden olumsuz etkilenen şirketlere ve küçük işletmelere 10 bin dolara kadar hibe ve düşük faizli kredi seçenekleri sunuyor.

Devlet kurumlarından Küçük İşletme İdaresi (SBA), yakın zamanda dolandırıcılık endişeleri nedeniyle ülkedeki bankalardan yardım programıyla ilgili şüpheli faaliyetleri araştırmalarını istemişti. Bu arada Financial Times tarafından ulaşılan bilgilere göre JP Morgan tarafından işten çıkarılan çalışanlar, bankanın keşfettiği şüpheli faaliyetlerin çok küçük bir parçasını oluştuyor. Bugün, Amerikalı bankanın 160 binden fazla kişiyi istihdam ettiği biliniyor.

Tags: Dünya, Bankacılık, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın