Top Nav

Coinbase, apolitik duruştan mutsuz çalışanlarına çıkış paketleri sunuyor

Eki 2, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Coinbase; CEO Brian Armstrong'un, kripto para şirketinin “Black Lives Matter” hareketi gibi politik ve toplumsal sorunlardan uzak duracağına dair açıklamasından mutsuz olan çalışanlarına cömert ayrılık paketleri sunmaya başladı. Armstrong, geçtiğimiz Pazar günü yayınladığı bir blog içeriğinde sorunların, temel misyonlarıyla alakalı olmaması halinde bunların bir parçası olmayacaklarını çünkü etkinin yalnızca odaklanma ile geleceğine inandıklarını dile getirdi. Şirket, yaşanan gelişmeler ışığında ayrılmak isteyen çalışanlarına, üç yıldan az bir süredir şirkettelerse dört aylık kıdem tazminatı, daha uzun bir süredir şirkette çalışıyorlarsa altı aylık kıdem tazminatı teklif ediyor. Coinbase'in toplumsal sorunlarda yer almayı reddetmesi özellikle “Black Lives Matter” için desteklerini dile getiren birçok şirketin duruşuyla çelişiyor.


Coinbase; CEO Brian Armstrong'un, kripto para şirketinin “Black Lives Matter” hareketi gibi politik ve toplumsal sorunlardan uzak duracağına dair açıklamasından mutsuz olan çalışanlarına cömert ayrılık paketleri sunmaya başladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Armstrong, Medium'da “Coinbase misyon odaklı bir şirkettir” başlıklı bir blog içeriği yayınladı ve içerikte şirketin, bu zor zamanlarda daha geniş toplumsal meselelerle nasıl ilgileneceğini açıkladı. Coinbase CEO’su içeriğinde özetle; sorunların, temel misyonlarıyla alakalı olmaması halinde bunların bir parçası olmayacaklarını çünkü etkinin yalnızca odaklanma ile geleceğine inandıklarını dile getirdi. 


Armstrong, sosyal aktivizme dahil olmanın iyi niyetli olabileceğini ancak hem odaklanma sorunu hem de iç bölünme yaratarak şirketlerde çok fazla değeri yok etme potansiyeline sahip olduğunu savunuyor. CEO, bir şirketin ana faaliyet alanı dışındaki sorunlarla ilgilenmesinin tehlikelerine örnek olarak Google ve Facebook'taki iç çekişmeleri gösteriyor ve "çoğu çalışanın bu bölücü ortamlarda çalışmak istemediğine inanıyorum" diyor.

Coinbase, yaşanan gelişmeler ışığında şirketten ayrılmak isteyen çalışanlarına, üç yıldan az bir süredir şirkettelerse dört aylık kıdem tazminatı, daha uzun bir süredir şirket çalışıyorlarsa altı aylık kıdem tazminatını teklif ediyor. Armstrong, konu hakkında “Takım arkadaşlarımın gittiğini görmek üzücü ama aynı zamanda onlar ve şirket için en doğru karar da bu olabilir." ifadelerini kullanıyor. Coinbase'in toplumsal sorunlarda yer almayı reddetmesi özellikle “Black Lives Matter” için desteklerini dile getiren birçok şirketin duruşuyla çelişiyor. PayPal gibi bazı şirketler ise bu konuda beyanların da ötesine geçerek siyahlara, azınlık şirketlerine ve topluluklarına 550 milyon dolar vermeyi taahhüt etti.

Tags: Gündem, Dünya, Kripto Para, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın