Top Nav

Microsoft, uzaktan çalışma seçeneğini kalıcı hale getiriyor

Eki 12, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Microsoft, çalışanlarına yöneticilerinin onaylarıyla evlerinden kalıcı olarak çalışabileceklerini bildirdi. Teknoloji devi, şirketteki donanımlara bağlı çalışan bir grup personelin ofisten çalışmaya devam edeceğini belirtti. Geri kalan personel ise yönetici ihtiyacına gerek olmadan haftalık çalışma saatlerinin yarısından biraz daha az bir süre boyunca evlerinden çalışabilecek. Sürekli olarak evden çalışmak isteyenlerin ise yöneticilerinden onay almaları gerekecek. Özellikle pandemi boyunca uzaktan çalışmanın oldukça popüler hale geldiği gözlemleniyor. Birçok şirket, uzaktan çalışan personel sayısında uzun vadeli bir artış beklediği için ne kadarlık bir ofis alanına ihtiyaç duyduklarını yeniden gözden geçirmeye başladı.


Teknoloji devi Microsoft, çalışanlarına yöneticilerinin onaylarıyla evlerinden kalıcı olarak çalışabileceklerini bildirdi.

Gelişme, Facebook ve Twitter’ın uzaktan çalışmayı kalıcı bir seçenek haline getirmesinin hemen ardından yaşandı. Özellikle pandemi boyunca iş dünyasında uzaktan çalışmanın oldukça popüler hale geldiği gözlemleniyor. Birçok şirket, uzaktan çalışan personel sayısında uzun vadeli bir artış beklediği için ne kadarlık bir ofis alanına ihtiyaç duyduklarını yeniden gözden geçirmeye başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Microsoft, şirketteki donanımlara bağlı çalışan bir grup personelin ofisten çalışmaya devam edeceğini belirtti. Geri kalan personel ise yönetici ihtiyacına gerek olmadan haftalık çalışma saatlerinin yarısından biraz daha az bir süre boyunca evlerinden çalışabilecek. Sürekli olarak evden çalışmak isteyenlerin ise yöneticilerinden onay almaları gerekecek.

Bir PWC anketine göre işverenlerin yaklaşık %55'i, virüsle ilgili endişelerin geçmesinden sonra personelin haftada en az bir gün evden çalışmasını beklediklerini söyledi. Araştırmaya katılan çalışanların %80'inden fazlası da bu fikri destekliyor.

Tags: Dünya, Teknoloji, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın