Top Nav

TransferGo ve Visa gerçek zamanlı transferler için iş birliğine gitti

Eki 21, 2020 0 comments
Haberin Özeti
TransferGo, tüketicilerin gerçek zamanlı küresel para transferlerini kredi ve banka kartlarına alabilmeleri için Visa ile iş birliğine gitti. TransferGo ile Visa, bu sayede Visa'nın gerçek zamanlı anında ödeme platformu Visa Direct‘le müşterilerin para göndermesini ve almasını sağlayacak. Böylece para göndermek veya almak için TransferGo kullanan tüketiciler uluslararası transferlerde Visa’nın hızından ve güvenliğinden faydalanacak. Müşteriler, bu çözümle online bankacılık kullanmak ya da IBAN aramak zorunda kalmadan doğrudan bir karta ödeme gönderebilecek. Bu çözüm; hız ve konforun yanı sıra müşterilere para transferinde daha fazla seçenek ve erişilebilirlik sunacak. Şu anda 32 ülkede kullanılabilen hizmetin, önümüzdeki günlerde toplamda 178 ülkede aktif hale getirilmesi planlanıyor.


Uluslararası para transferi şirketi TransferGo, tüketicilerin gerçek zamanlı uluslararası para transferlerini kredi ve banka kartlarına da alabilmeleri için Visa ile iş birliğine gidiyor. Şu anda Almanya, İspanya, Romanya, Polonya, Ukrayna ve Türkiye dahil olmak üzere 32 pazarda aktif durumda olan hizmetin, önümüzdeki günlerde aralarında Birleşik Krallık, İtalya ve Nijerya gibi ülkelerin yer aldığı 178 ülkeye sunulması bekleniyor.

TransferGo ile Visa, bu iş birliği çerçevesinde, Visa'nın gerçek zamanlı anında ödeme platformu Visa Direct aracılığıyla müşterilerin para göndermesine ve almasına olanak sağlıyor. Böylece para göndermek veya almak için TransferGo kullanan tüketiciler uluslararası transferlerde Visa ağının hızından ve güvenliğinden yararlanabilecek. Müşteriler, bu çözümü kullanarak online bankacılık kullanmak ya da uluslararası banka hesabı numarasını (IBAN) bulmaya çalışmak zorunda kalmadan doğrudan bir karta ödeme gönderebiliyor. Bu çözüm; hız ve konforun yanı sıra müşterilere para transferinde daha fazla seçenek ve erişilebilirlik sunuyor.

İş birliği, TransferGo'nun Visa Direct hizmetinden doğrudan yararlanmasına yardımcı oluyor. Bugün duyurulan ve şu anda 32 ülkede kullanılabilir olan bu yeni özellik, binlerce TransferGo kullanıcısına gerçek zamanlı ödemeler sağlıyor. Aynı zamanda da 178 pazara genişleme potansiyeli ile ortaklığın küresel odaklı olduğu ve çok daha fazla kişinin bu hızlı ve güvenli hizmetten yararlanmasına olanak sağlayacağı anlamına geliyor. 


İş birliği hakkında konuşan TransferGo CEO'su ve Kurucu Ortağı Daumantas Dvilinskas şunları söyledi: "Sürekli bir inovasyon döngüsüne bağlıyız. Müşterilerimiz ve ihtiyaçları yaptığımız her şeyin merkezinde. İşte bu iş birliğiyle, daha fazla ülkeden daha fazla insan Visa Direct gibi oldukça kolay, hızlı ve güvenli hizmetler aracılığıyla esnek uluslararası para transferlerinin avantajlarını tecrübe ediyor; bunu sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Ayrıca, büyüyen hizmet ağıyla, müşteriler kullanılabilirliğin Afrika'da, Güney Doğu Asya'da ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde daha da yaygınlaştığını görecekler."

Visa'nın Visa Direct'ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Tim Summers ise, "Günümüzde, diğer ülkelerdeki arkadaşlarına ve ailelerine destek olmak amacıyla, para transferi gerçekleştirme olanağına hızlı, basit ve güvenli bir biçimde erişmek, insanlar için bugüne kadar olduğundan çok daha fazla önem taşıyor. TransferGo ile olan bu iş birliği sayesinde, tüm dünya çapında daha fazla tüketiciye gerçek zamanlı ödemeler aracılığıyla bu konuda olanak sağlamış oluyoruz. Bu amaçla iş birliğimizi sürdürmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.

Bugün yapılan duyuru, 2 milyondan fazla kullanıcısı bulunan ve 10 milyon dolarlık bir ek yatırım alan TransferGo'nun büyümekte olduğu bir döneme denk geldi. Bu iş birliği, TransferGo’nun işini küresel ölçekte genişletmesine ve uluslararası ödeme platformu üzerinde yeni hizmetleri devreye almaya devam etmesine olanak sağlayacak. TransferGo ayrıca, kısa bir süre önce teknoloji inovasyonu yol haritasını geliştirmek ve uygulamak amacıyla Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Edgardo Savoy'u ve Mevzuata Uyumdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Francesco Fulcoli'yi kadrosuna katmıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın