Top Nav

Google, boşanma davası için kullanıcı e-postalarını mahkemeye açacak

Kas 26, 2020 0 comments
Haberin Özeti
ABD mahkemesi, 453 milyon sterlin tazminatlı boşanma davasının bir parçası olarak Google’dan bir kullanıcıya ait kişisel e-postaları mahkemeye açmasını istedi. Kaliforniya’da görev yapan yargıç Virginia DeMarchi, teknoloji devinden, Tatiana Akhmedova’ya ait bir davada kanıt olarak kullanılması için Temur Akhmedov'a ait e-postaları mahkemeye teslim etmesini talep etti. Google, mahkemeden gelen isteği Temur Akhmedov'un gizlilik hakkını ihlal edeceğini öne sürerek reddetti ancak mahkeme talebin, e-postaların açılma hususlarını düzenleyen ABD iletişim yasasını ihlal etmediğini belirtti. Mahkeme, Google’a söz konusu e-posta hesabındaki tüm mailleri, belgeleri ve diğer bilgileri hazırlaması ve hesapları 90 gün boyunca koruması için emir verdi.


ABD mahkemesi, 453 milyon sterlin tazminatlı boşanma davasının bir parçası olarak Google’dan bir kullanıcıya ait kişisel e-postaları mahkemeye açmasını istedi.

Kaliforniya’da görev yapan yargıç Virginia DeMarchi, teknoloji devi Google’dan, Tatiana Akhmetova’ya ait bir davada kanıt olarak kullanılması için Tatiana Akhmedova’nın oğlu Temur Akhmedov'a ait e-postaları mahkemeye teslim etmesini talep etti. Bayan Akhmedova, eski kocası Farkhad Akhmedov’a, İngiltere’nin gelmiş geçmiş en yüksek tazminatlı boşanma davalarından birini açmak için ABD’de ve Birleşik Krallık’ta mahkemeye gitti. Dava; helikopter, özel jet ve yat gibi çok sayıda değerli mal varlığının da karşı tarafa devrini içeriyor.

Google, mahkemeden gelen isteği Temur Akhmedov'un gizlilik hakkını ihlal edeceğini öne sürerek başlangıçta reddetti. Yargıç DeMarchi, buna karşılık Google’ın, hesap sahiplerinin iletişimlerinin gizliliği ve güvenliği konusundaki endişesinin “övgüye değer” olduğunu ancak talebin, e-postaların açılma hususlarını düzenleyen ABD iletişim yasasını ihlal etmediğini belirtti.

Mahkeme, Google’a söz konusu e-posta hesabındaki tüm mailleri, belgeleri ve diğer bilgileri hazırlaması ve hesapları 90 gün boyunca koruması için emir verdi.

Tags: Dünya, Güvenlik, Teknoloji, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın