Top Nav

Bankalar, ödemelerini geciktirenlerin telefonlarını kilitleyebilecek

Kas 10, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Google, taksit gibi çeşitli aylık ödemelerini geciktiren kullanıcılara ait telefonların, bankalar ve kredi şirketleri tarafından uzaktan kilitlenmesini sağlayan yeni bir uygulama yayınladı. Bir Android forumu tarafından fark edilen Device Lock Controller adlı uygulama, Android sisteminde DeviceAdminService API'sini kullanıyor. Uygulama temelde bankalar ve finansör şirketlerin, aylık ödemelerini kaçıran kullanıcılara ait cihazlardaki önemli işlevleri kilitleyerek bunların kullanılamamasını sağlıyor. Cihazı kilitlenen kullanıcılar; acil arama, gelen-giden arama, ayarlar, yedekleme ve geri yükleme gibi sınırlı sayıda fonksiyona erişebiliyor.


Google, taksit gibi çeşitli aylık ödemelerini geciktiren kullanıcılara ait telefonların, bankalar ve kredi şirketleri tarafından uzaktan kilitlenmesini sağlayan yeni bir uygulama yayınladı.

Bir Android forumu tarafından fark edilen Device Lock Controller adlı uygulama, Android sisteminde DeviceAdminService API'sini kullanıyor. Uygulama temelde bankalar ve finansör şirketlerin, aylık ödemelerini kaçıran kullanıcılara ait cihazlardaki önemli işlevleri kilitleyerek bunların kullanılamamasını sağlıyor. 


Cihazı kilitlenen kullanıcılar; acil arama, gelen-giden arama, ayarlar, yedekleme ve geri yükleme gibi sınırlı sayıda fonksiyona erişebilecekler. Google, uygulamanın Kenyalı mobil para operatörü Safaricom işbirliğiyle geliştirildiğini belirtiyor. Bir Google sözcüsü konuya dair yaptığı açıklamada uygulamanın; Safaricom'a, müşterilerin aylık finansmanla bir Android Go cihazı almalarına olanak tanıyan yeni Lipa Mdogo Mdogo finansman planında yardımcı olmak için geliştirildiğini belirtti.

Tags: Dünya, Bankacılık, Teknoloji, Mobil Uygulama

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın