Top Nav

Freelance çalışanların en sık karşılaştığı problemler ve çözümleri

Şub 25, 2021 0 comments
Freelance çalışma modeli, tüm dünyada giderek yaygınlaşmasına rağmen çeşitli sorunları bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Bu sorunlar, zaten işleri kolay olmayan freelancer'ların çalışma hayatını iyice güç bir hale getiriyor. Yine de bağımsız çalışma hayatının sunduğu özgürlük ve diğer finansal avantajlar, bu sorunları önemli oranda katlanılabilir kılıyor. Bu içeriğimizde bağımsız profesyonellere esnek şirketleşme alternatifi sunarak onlara sınırlardan bağımsız faturalandırma yapabilme ve dövizle kazanma özgürlüğü sağlayan Rimuut ile bağımsız profesyonellerin hayatındaki bazı sorunlara göz attık. Gelin, freelancer'ların yaşadığı sorunlara yakından bakalım.

Faturalandırma

Özellikle geleneksel bir şirket kurmayı gerektirecek hacimde iş yapmayan bağımsız profesyoneller için fatura oluşturmak için sıfırdan bir şirket kurmak ciddi bir maddi yük. Bu yüzden de şirketleşmek istemeyen freelancer'lar tanıdıkları üzerinden faturalandırma işlemi yapmaya çalışırken ya da farklı ödeme alma metodlarını araştırırken ciddi anlamda zaman ve enerji kaybediyorlar. Biliyoruz ki bağımsız profesyonellerin gözünü en çok korkutan geleneksel bir şirket kurmanın getirdiği finansal ve zamansal yük. Oysa birçok freelancer tüm bu zahmete girmeden, Rimuut'un faturalandırma servisini kullanarak dakikalar içinde müşterilerini yasal ve vergiden düşülebilen şekilde faturalandırabilmenin özgürlüğünü deneyimleyip, kalan zamanı da işlerini büyütmeye harcayabilirler. 

➤  Rimuut ile freelance işleriniz için fatura oluşturun!  

Ödeme Alma

Hepimizin iş hayatından farklı beklentileri var. Ortak beklentimiz ise şüphesiz ki belirli bir sürenin sonunda ödeme alabilmek. Freelancerlar için de durum aynı. Ancak onların dünyasında işin teslim edilmesine rağmen ödeme alamamak veya gecikmeli sürelerin sonunda ödemeyi binbir güçlükle almak gibi sorunlar olabiliyor. Ağırlıklı olarak işi yaptıran tarafın, karşısında kurumsal olarak şirketleşmemiş, tek bir profesyonelin olduğunu bilmesi nedeniyle yarattığı bu sorun freelancer'lar için can sıkıcı olabiliyor. Freelancer’lar ve kurumsal müşterileri arasındaki finansal köprü Rimuut’un gücünü arkasına alan freelancer’lar için ise böyle bir sorun söz konusu olmaktan çıkıyor.

Güven Eksikliği ve Sözleşme İhtiyacı

Ticari ilişkilerde önemli bir rolü olan güven duygusu, freelancerların karşısına en sık çıkan sorunlar arasında yer alıyor. Ücretlendirmeden projenin kapsamını belirlemeye kadar birçok konuyu etkileyen bu sorun, freelancer çalışanların, çalıştıkları kurumlarla kurdukları uzun süreli ilişkilerle aşılabiliyor. Yeni başlayan bağımsız profesyoneller için ise güven ilişkisini kurmak iyi hazırlanmış sözleşmelerle mümkün olabiliyor. Ancak kurumlar, freelance çalışanlarla olan iş süreçlerinde kimi zaman sözleşme yapmaya yanaşmayabiliyorlar. Bu durum özellikle freelancerlar için bu içeriğimizde de yer alan birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabilmekte. Bugün freelance çalışanlar Rimuut sayesinde yine birkaç dakika içinde iş ortaklarıyla hukuki açıdan bağlayıcı sözleşmeler hazırlayabiliyor, iş süreçlerinde haklarını koruma altına alabiliyorlar.

Fiyatlandırma

Sadece bağımsız profesyonellerin değil, iş dünyasındaki birçok aktörün yaşadığı bir sorunla karşınızdayız. Emeğin karşılığının net bir şekilde alınabilmesi için oldukça önemli olan ve sıklıkla yanlış hesaplamaların yapılabildiği bu konuda en güvenilir ve kabul gören yöntem adam/saat hesabıdır. Bir çalışanın bir saatlik süre içerisinde yaptığı işin esas alındığı bu yöntemle freelance müşterilere ihtiyaçları için fiyat verilebilir. Keyfi ve anlık fiyatlandırmalar yerine bu hesaplama yöntemini bir alışkanlık haline getirmekte fayda var. Saatlik freelance ücretinizi hesaplamak için tıklayın.

➤ Rimuut ile saatlik freelance ücretinizi hesaplayın!  

Müşteriye Erişme

Bugün çok ciddi deneyime sahip freelancer'ların dışında, bağımsız profesyonellerin büyük kısmı yeni müşteriler kazanmak için proaktif bir şekilde çaba göstermek durumunda. İyi haber ise bu durumun geçici olması. Zamanla artan tecrübe ve çevreyle birlikte yeni müşterilere ulaşma sorunu ortadan kalkacaktır. Üstelik iyi yanından bakarsanız, yeni müşteriler edinmeye çalışmanın olumsuz yanları olduğu gibi kişiye kattığı artılar da çok fazladır. Sıfırdan bir iş yaratmak ve onu özgürce büyütmek her profesyonelin hayali denilebilir. Eğer freelance hayata yeni geçiş yapan bağımsız bir profesyonelseniz, freelance iş bulmanın 7 kolay yolu yazımıza göz atın.

Rimuut: Şirket sahibi olmadan şirket gibi çalışıp kazanmanın pratik yolu

Ruhumuzda özgürlük var. Her şeye rağmen freelance çalışmayı, kendi işimizin yöneticisi olmayı seviyoruz. Siz de bizimle aynı görüşteyseniz freelancerların işlerini bir hayli kolaylaştıran Rimuut ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Bağımsız profesyonellere esnek şirketleşme alternatifi sunan Rimuut, birkaç dakika içinde şirket sahibi olmanın yüklerine katlanmadan şirket gibi çalışmanızı, dünyanın herhangi bir yerindeki müşterilerinizi kolayca faturlandırmanızı ve hızla ödeme almanızı sağlıyor. Bünyesinde 70’in üzerinde ülkeden 30.000’den fazla bağımsız profesyonel ve 3000’in üzerinde kurum bulunduran platform, freelance çalışanları geleneksel şirketlerde gördüğümüz bürokrasiden ve evrak işlerinden kurtararak onların sadece işlerine odaklanmasını ve dövizle gelir etmesini sağlıyor. Herhangi bir kayıt veya kurulum ücreti istemeyen Rimuut üzerinde hesabınızı hemen oluşturabilir ve çalıştığınız kurumları faturalandırmaya bugün başlayabilirsiniz. Rimuut’un bağımsız profesyonellere sunduğu servisleri şimdi keşfedin. 

➤  Bugün Rimuut ile tanışın! 🏡 💰 💙



Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın