Top Nav

Biyometrik kartların banka gelirlerindeki payı 5 milyar dolara ulaşacak

Şub 18, 2021 0 comments
Haberin Özeti
UBS’in analistleri, biyometrik ödeme kartlarının önümüzdeki beş yıl içinde kart pazarının %15'ini ele geçirebileceğine inanıyor. İsviçreli banka, parmak izi okuyuculu kartların artan penetrasyonunun, 2026 yılına kadar bankalara 5 milyar dolarlık gelir getireceğini belirtiyor. UBS buna gerekçe olarak üretim maliyetlerinin azalmasına, temassız ekonominin yükselişine ve geçen yıl yapılan başarılı ticari pilot çalışmalara işaret ediyor. Şu anda Socgen'den Natwest'e kadar birçok bankanın bu teknolojiyi denediği biliniyor.


UBS’in analistleri, biyometrik ödeme kartlarının önümüzdeki beş yıl içinde kart pazarının %15'ini ele geçirebileceğine inanıyor.

İsviçreli banka, parmak izi okuyuculu kartların artan penetrasyonunun, 2026 yılına kadar bankalara 5 milyar dolarlık gelir getireceğini belirtiyor. UBS buna gerekçe olarak üretim maliyetlerinin azalmasına, temassız ekonominin yükselişine ve geçen yıl yapılan başarılı ticari pilot çalışmalara işaret ediyor.


Bu yılın Ocak ayında Fransız banka BNP Paribas, Visa Premier kart sahiplerine, 24 euroluk yıllık ücret karşılığında temassız, parmak izi okuyuculu kart seçeneğine kartlarını yükseltme imkanı sunmaya başlamıştı. Şu anda Socgen'den Natwest'e kadar birçok bankanın da bu teknolojiyi denediği biliniyor.

UBS konu hakkındaki açıklamasında “Son birkaç yılda 23’ten fazla pilot çalışma yürüttük ve bu konuda üç ticari lansmanımız devam ediyor. Neticede, toplam kart hacmine yönelik mobil ödeme tehdidinin artmasına rağmen biyometrik kartların ödeme kartı pazarında bir miktar büyüme sağlayabileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tags: Dünya, Bankacılık, Kredi Kartı, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın