Top Nav

HSBC, geri dönüştürülmüş kredi kartlarını piyasaya sürüyor

Nis 28, 2021 0 comments
Uluslararası banka HSBC, tek seferlik kullanım için tasarlanmış PVC yapılı banka kartlarını, 2026 yılına kadar kullanımdan kaldırmayı amaçlayan yeni sürdürülebilirlik programını duyurdu.

Banka, eski tek kullanımlık kartlarının yerine, ticari ve kredi kartlarının üretim sürecinde geri dönüştürülmüş plastik (rPVC) kullanacak. Bu değişimin, yılda 161 ton CO2 ve 73 ton plastik tasarrufu sağlaması bekleniyor. HSBC, uzun vadede 2030 yılına kadar tedarik zincirinde sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefliyor.


HSBC, bir süredir yeni kartlarını piyasaya sürüyor. Bunları alan ilk ülke Ocak 2021’de Malezya olurken, onu Nisan ayında Sri Lanka izledi. Yakın zamanda İngiltere’nin, yıl sonuna kadar ise Avustralya, Kanada, Endonezya, Meksika, Singapur, BAE ve ABD’nin yeni HSBC kartlarına merhaba demesi bekleniyor.

HSBC, finansın sürdürülebilir toplum yaratmada önemli roller üstlenebileceğini dile getiriyor. Yapılan araştırmalar, bankanın bu tezini doğrular nitelikte. Bankanın Mintel’e konu özelinde yaptırdığı araştırma, kullanıcıların %77’sinin HSBC ile bu konuda benzer görüşte olduğunu ortaya koymuş. Araştırmaya katılanların %67’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen ödeme kartlarına aktif bir şekilde ilgi gösterirken, %92’si bankaların, çevrenin korunmasına aktif olarak katılması gerektiğini dile getirmiş. Bu doğrultuda katılımcıların %87’si bankalardan çevre dostu kartlar çıkarmasını beklediğini ifade etmiş.


Siz finans kurumlarının çevre dostu faaliyetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi içeriğimizin yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın