Top Nav

Butterfly: Gig ekonomisine yönelik bankacılık hizmeti

May 4, 2021 0 comments
Danimarkalı bir fintech girişimi olan Blocser, Birleşik Krallık’ta gig ekonomisi kapsamında çalışanlar için Butterfly adlı banka kartı hizmetini başlattı.


Son yıllarda tüm dünyada yaygınlaşan gig ekonomisi; kısa süreli ve geçici işlerde çalışan, freelancer olarak tanımlayabileceğimiz, bir şirkete bağlı olmayan, serbest çalışan kişilerin oluşturduğu bir ekonomi. Proje için İngiliz kart üreticisi allpay.cards ile çalışan Blocser, Birleşik Krallık’taki beş milyon kişilik gig çalışanlarını hedefliyor.


Ödeme kartı Butterfly, çalışanlara, içinde faturalandırma ve dijital kartvizit hizmetlerinin de bulunduğu bir bankacılık hesabı sunuyor. Çalışanlar bu sayede dijital ödemeleri doğrudan kartlarına alabilecek. Ayrıca çalışanlar; ödeme talebi yapabilecek, sözleşme ve makbuz oluşturabilecek, alıcılarla sohbet edebilecek ve kendi web mağazalarını tasarlayabilecek.

  
Butterfly kartı, 30 milyondan mağazada ve 3 milyon ATM’de kullanılabilecek. Bugün, düzenli bir aylık maaşı olmayan bankacılık müşterileri, genellikle büyük bankalar tarafından daha az değerli müşteriler olarak görülüyor. Butterfly’ın bu noktada oldukça değerli bir açığı kapattığını söylemek mümkün.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın