Top Nav

Klarna, İngiltere'deki çalışan sayısını iki katına çıkarıyor

May 10, 2021 0 comments
Önümüzdeki yıl İngiltere’deki personel sayısını iki katına çıkararak 400 çalışana ulaşmayı hedefleyen İsveçli ödeme şirketi Klarna, Londra'da yeni bir merkez ofis açarken, Manchester'daki ofis alanını ise genişletiyor.

 
Klarna’nın duyurusu, son bir yılda yaşanan önemli büyümenin ve 1 milyar dolarlık finansman turuyla ulaşılan 31 milyar dolarlık değerlemenin hemen ardından geldi. Şu anda İngiltere'de 14 milyon tüketiciye ve 13.000'den fazla perakendeciye hizmet veren şirket, ülke genelinde 200 personel istihdam ediyor.

Büyüme planları yapan Klarna bir yandan da çalışanları için hibrit çalışma modelini hayata geçiriyor. Bu modele göre ekipler, her hafta belirlenen 2 gün boyunca ofisten çalışırken, kalan günlerde nereden çalışacaklarına kendileri karar verecek.


Şirket, büyüme planları doğrultusunda Londra Holborn'da bulunan Aviation House'da 11.000 metrekarelik bir alan aldı. Burası, Klarna'nın İngiltere’deki yeni genel merkez binası olarak konumlanacak. Şirket Manchester'daki Granada Studios'ta bulunan mevcut ofis alanlarını ise genişletti.

Konu hakkında konuşan Klarna İngiltere Başkanı Alex Marsh “Yeni ofis alanlarına yapılan bu yatırımlar sadece büyümemizi göstermekle kalmıyor, aynı zamanda İngiltere ekonomisinin giderek daha önemli bir parçası olma hedeflerimizin altını çiziyor.” ifadelerini kullanıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın