Top Nav

Deri altına takılabilen ödeme implanti

Haz 8, 2021 0 comments
İngiltere ve Polonya merkezli girişim Walletmor, cilt yüzeyinin hemen altına yerleştirilebilen biyopolimer nitelikteki, temassız ve giyilebilir ödeme ürününü piyasaya sürdü.

199 euro karşılığında temin edilebilen implant, küçük bir çengelli iğne boyutunda ve yaklaşık yarım milimetre kalınlığında olup, entegre bir devre ve anten görevi gören metal bir kılıftan oluşuyor. İmplantin yapısındaki biyopolimer, Seattle merkezli VivoKey laboratuvarının bilim adamları tarafından oluşturuldu ve ISO 10993 standardına uygunluğu onaylayan güncel biyouyumluluk sertifikalarına sahip.


Walletmor’un kurucusu Wojciech Paprota konu hakkındaki açıklamasında “Şimdiye kadar hiç kimse tüm dünyada güvenli ve kabul gören bir ödeme implantı üretmedi” diyor ve ekliyor: “İmplantı kullanmak için Avrupa iCard platformunda bir hesap oluşturmanız ve hesabınıza bir miktar para aktarmanız yeterli.” Paprota ayrıca İngiltere, Almanya, Polonya ve İskandinav ülkelerinden yaklaşık 200 kişinin her gün implantı kullanarak ödeme yaptığını söylüyor.


Paprota, implant işleminin ağrısız olduğunu, sadece 15 dakika sürdüğünü ve şu anda Avrupa Birliği'nde geleneksel hastaneler, klinikler ve estetik tıp laboratuvarları dahil olmak üzere 50'den fazla profesyonel Walletmor implant merkezinin bulunduğunu belirtiyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın