Top Nav

Daha iyi bir müşteri deneyimi için müzikal logo

Haz 23, 2021 0 comments
Hindistanlı YES Bank; çok algılı ve duyulara yönelik bir deneyim yaratarak kullanıcılarla daha derinden etkileşim kurmak için müzikal logosunu hayata geçirdi.

Bankanın yeni çalışmasıyla müşteriler; internet bankacılığı ve mobil bankacılık girişlerinde, satış noktalarında, interaktif sesli yanıt alanlarında (IVR) ve mobil zil seslerinde bankanın neşeli ve güçlü duygulara sahip melodisini duyacaklar.


Konu hakkında görüşlerini paylaşan YES Bank Pazarlama Müdürü Jasneet Bachal “Yeni müzikal çalışmamızla marka kimliğimizi basit, akılda kalıcı ve modernize edilmiş bir sese dönüştürmeye çalıştık. Bu sayede müşterilerimize özellikle dijital kanallarda daha duyusal düzeyde ulaşabileceğiz.” ifadelerini kullanıyor.

Ses kimliği, son dönemde pazarlama dünyasının önemli bir öğesi haline gelmeye başladı. Finans kurumlarının da bu yeni kimlik malzemesine ilgi gösterdiğini görüyoruz. Siz bu kimlik türü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce tüketicide beklenen etkiyi yaratabilir mi? Görüşlerinizi, içeriğimizin yorum bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın