Top Nav

Uygulama mağazalarının yeni konuğu: Dijital Yuan

Oca 5, 2022 0 comments
Çin Merkez Bankası, yaklaşan Kış Olimpiyat Oyunları öncesi Dijital Yuan’a (CBDC) yönelik cüzdan uygulamasını Android ve Apple uygulama mağazalarında yayına aldı.

2014 yılından bu yana geliştirilmekte olan Dijital Yuan cüzdanı, ülke genelinde kapsamlı saha testlerine tabi tutuldu ve pilot çalışma neticesinde Haziran 2021 itibariyle 5.34 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirildi. Çin Merkez Bankası, Dijital Yuan’ın şu ana kadar 70 milyondan fazla ödemede kullanıldığını belirtiyor.

Cüzdan uygulaması şu ana kadar kullanıcılar tarafından yalnızca davetiye ile edinilebiliyordu ancak cüzdanın uygulama mağazalarına gelmesi, Çin Merkez Bankası’nın teknolojiyi, gelecek ay Şanghay'da düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları öncesi topluma yayma kararlılığına işaret ediyor. Bu, özellikle Ant Group ve Tencent gibi şirketlerin ticari ödeme uygulamalarına karşı önemli bir adım olarak görülüyor.

Bununla birlikte Merkez Bankası, Dijital Yuan’ın hala araştırma ve geliştirme aşamasında olduğunu; yalnızca belli başlı kurumlar aracılığıyla belirli kullanıcılara sunulduğunu söyleyerek herkesi temkinli davranmaya davet ediyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın