Top Nav

Google, Chrome ve Android’e sanal kart özelliği getiriyor

May 13, 2022 0 comments
Arama devi Google, sanal kart özelliğini Chrome ve Android'e getirmek için Visa, Mastercard ve American Express ile işbirliğine gidiyor.

Bu yazdan itibaren Chrome ve Android'de otomatik doldurma özelliğini kullanan uygun Visa, American Express, Mastercard ve Capital One kartına sahip kullanıcılardan gerçek kart numaralarını sanal bir alternatifle değiştirmeleri istenecek. Bu değişimin ardından müşteriler, otomatik doldurma işlevini her kullandıklarında sanal kart numaraları ile bir sonraki işlemlerinde ödeme yapma seçeceğini görecekler. Bu durum, ödeme esnasında CVV gibi kart bilgilerini manuel olarak girme ihtiyacını ortadan kaldıracak.



Kullanıcılar, pay.google.com adresinden sanal kartlarını yöneterek uygun kartlar için özelliği etkinleştirebilecek, sanal kart numaralarına erişebilecek ve son sanal kart işlemlerini görebilecek.

Gelişme hakkında görüşlerini paylaşan Google Ödemeler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Arnold Goldberg “Bu, sanal kartların güvenliğini mümkün olduğunca çok sayıda tüketiciye ulaştırmak için önemli bir adım. Chrome ve Android'de otomatik doldurma özelliğini kullanan müşteriler, online alışverişleri sırasında ödeme bilgilerinin korunduğunu bilmenin rahatlığını yaşarken hızlı bir ödeme deneyiminin de keyfini çıkarabilirler.” ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın