Top Nav

Zaman acımasız: Temassız ödemenin Londra otobüslerindeki 10. yılı kutlanıyor

Ara 26, 2022 0 comments
İngiltere’nin başkenti Londra’nın toplu ulaşım ağı Transport for London (TFL), temassız ödemelerin, şehrin otobüslerindeki 10. yılını kutluyor. Bu süre zarfında dokun ve git yöntemi ile kentin toplum ulaşım ağında 2.5 milyondan fazla yolculuk yapıldı.

Takvimler Aralık 2012’yi gösterdiğinde TFL, yolcuların ulaşım ödemelerini, banka kartları ve cep telefonları aracılığıyla temassız şekilde yapmalarını sağlamak için buna imkan sağlayan Oyster kart sistemine geçiş yapmıştı. Yeni uygulamanın ilk gününde 2061 müşteri, temassız banka kartlarıyla 2586 otobüs yolculuğu yapmıştı. Bugün ise Londra’da günlük yaklaşık 1.7 milyon yolculuk temassız ödeme yöntemi ile yapılıyor. Bu yöntemin en çok kullanıldığı güzergahın da haftada yaklaşık 100 bin temassız ödeme ile Londra Köprüsü'nden Edmonton'a giden 149 adlı güzergah olduğu dile getiriliyor.

Londra Belediyesi’nin Ulaşımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Seb Dance konu hakkında “Bu sistem, milyonlarca Londralı’nın ve şehrimize gelen çok sayıda ziyaretçinin otobüs yolculuklarını daha kolay ve uygun hale getirmemize yardımcı oldu. ifadelerini kullanıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın