Top Nav

WhatsApp üzerinden iş yapan bankacılara yüklü ceza

Oca 26, 2023 0 comments
Morgan Stanley, mesajlaşma uygulamalarının kullanımına yönelik kuralları ihlal ederek WhatsApp üzerinden iş yapan banka personeline milyonlarca dolar para cezası verdi.

Financial Times'ın haberine göre, cezalar; kıdem, gönderilen mesaj sayısı ve önceden uyarı yapılıp yapılmadığı gibi faktörleri dikkate alan bir puan sistemine göre birkaç bin dolardan 1 milyon dolara kadar değişiklik gösterdi. Öte yandan konuyu bilen birkaç kişinin verdiği bilgilere göre cezalar, ikramiyelerden kesildi veya gelecek ödemelerden alınacak.

Morgan Stanley geçen yıl Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na 200 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etmişti.

Pandemi sırasında işletmelerin ve brokerlerin kişisel mesajlaşma hizmetlerini kullanmasına yönelik yürütülen soruşturmaya Bank of America, Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs ve UBS de dahil oldu. Sektör genelinde uygulanan toplam cezalar 2 milyar doları aştı.

Morgan Stanley, yaşananlar neticesinde çalışanlarına konuşmalarını kişisel cihazlardan iş e-postası gibi resmi platformlara kaydırmalarına yönelik eğitimler vermeye başladı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın