Top Nav

Klarna’dan Spotify tarzı “para hikayesi” özelliği

Oca 25, 2023 0 comments
İsveçli ödeme teknolojileri şirketi Klarna, tüketicilere harcama alışkanlıkları hakkında faydalı bilgiler sağlayan ve Spotify’in “2022 özeti” adlı mini raporuna benzeyen Money Story akışını kullanıma sundu.

Money Story, kullanıcılara 2023’e yönelik finansal hedeflere dönüştürebilecekleri harcama bilgileri sağlamak için sosyal medyanın popüler içerik formatlarından “hikayeleri” kullanıyor. Bu hikayeler, harcama türlerini görselleştirirken kullanıcılara, 2022'de paralarını nerede harcadıklarını düşünmeye iten animasyonlu sorular sunuyor.

Klarna’nın yeni işlevi, tüketicilere 2022 yılındaki toplam harcamalarının yanı sıra bu harcamalara yönelik zaman, işletme ve kategori gibi farklı metriklerden bilgiler sunuyor. Ayrıca her kullanıcının para hikayesi, Klarna'nın bütçe takipçisi ve aylık harcama dökümü gibi para yönetimi araçlarını keşfetmeye ve test etmeye yönelik ipuçları içeriyor.


Klarna'nın Kart ve Bankacılık Başkanı Felix Würtenberger konu hakkındaki görüşlerini “Kullanıcılarımız, ilk kez yıllık Klarna harcamalarına ilişkin kapsamlı bir genel bakış elde edecekler. Genellikle sıkıcı ve yıldırıcı olan para yönetimi işini oyunlaştırarak, kullanıcılarımıza mali durumlarını kontrol altına almaları ve kazandıkları paralardan en iyi şekilde yararlanmaları için ilham vermeyi amaçlıyoruz.” sözleriyle dile getiriyor.

Klarna’nın sunmaya başladığı yeni akış şu anda şirketin İngiltere, ABD, İsveç ve Almanya'daki kullanıcılarına sunuluyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın