Top Nav

İhtiyaç halinde taşınabilir yarı kalıcı banka şubeleri

Şub 1, 2023 0 comments
İngiliz banka Barclays, azalan şube kullanımına yanıt olarak bu yerleşkelerini dönüştürme kararı aldı. Banka, bu doğrultuda alışveriş merkezi gibi yoğun yerlerde yarı kalıcı bankacılık kapsülleri açmaya başladı.

Barclays, şu anda sahip olduğu 200 şubesi ile Birleşik Krallık’ta en çok banka şubesine sahip olan finansal kurumlardan biri. Yeni şube formatı bankaya, geleneksel bir şube için artık yeterli talebin olmadığı yerlerde kalmanın bir yolunu sunuyor. Model zamanla yaygınlaştırılacak ve özellikle mevcut bir Barclays varlığının olmadığı alanlara uygulanacak.
 

Bankanın Barclays Local hizmetinin bir parçası olarak hayata geçirdiği yeni şube modeli, aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu yerlerde Barclays’a özel bir alan sağlayacak ve ihtiyaca/talebe göre istenildiği zaman hareket ettirilebilecek. Bankanın St Austell'de kurduğu ilk kapsülün yakaladığı başarının ardından, bu modelin 2023 yazına kadar Birleşik Krallık'ta en az 10 yerde daha hayata geçirilmesi bekleniyor. Ayrıca bu kapsül bankalara toplamda 16 adet elektrikli araç tahsis edilerek, banka personelinin uzak konumdaki müşterilere ulaşması ve hizmet vermesi sağlanacak.

Barclays geçen yıl 178 şubesini kapatmıştı. Banka bu yılın başında ise fiziksel şubelerinden 15 tanesini daha kapatacağını açıkladı. Böylece Barclays, 2015'ten bu yana 1001 şubesini kapatmış olacak.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın