top of page

Bugünün ofis çalışanları 20 yıl sonra nasıl görünecek?



İngiltere’de yürütülen bir çalışmayla, günümüzün masa başı yani ofis çalışanlarının çalışma şartlarında değişiklik yapılmaması halinde gelecek 20 yılda nasıl bir fiziksel görünüme sahip olacağı tahmini bir şekilde ortaya kondu.



Gerçek bir insan boyutu ve görünümüne sahip Emma adlı bir model aracılığıyla yansıtılan fiziksel değişimler endişe verici seviyede. Model incelendiğinde vücudunun öne doğru eğildiği, midesinin çıkıntılı bir hal aldığı, gözlerinin iyice kırmızılaştığı, bacaklarında çok sayıda varisin bulunduğu ve kamburluğunun artık kalıcı hale geldiği görülüyor. Tüm bunlar, Emma’nın bu zamana kadar ağırlıklı olarak oturarak çalıştığına, sürekli hareketsiz kaldığına ve bilgisayar ekranına uzun süreler boyunca baktığına işaret ediyor.



Gelecekteki Meslektaşım raporunun yazarı William Higham konu hakkındaki görüşlerini “Eğer işverenler ve çalışanlar modern masa başı işlerin yarattığı sağlık sorunları için bugünden harekete geçmezse gelecekte hepimiz Emma gibi görüneceğiz. Çalışma hayatlarımızda daha fazla hareket etmek, oturuşlarımızı düzeltmek ve düzenli yürüyüş molaları almak gibi köklü değişiklikler yapmazsak ofislerimiz bizi giderek daha hastalıklı hale getirecek.” sözleriyle dile getiriyor. Ofis ürünleri alanında faaliyet gösteren Fellowes’ın araştırması ise Birleşik Krallık’ta işlerinden dolayı sağlık sorunu yaşayan ofis çalışanlarının %90’ından fazlasının bu sebeple işlerinde kötü performans gösterdiklerini ortaya koyuyor.



DijiFi ailesi olarak bu farklı çalışma aracılığıyla tüm ofis çalışanlarını, ofisteki çalışma şartlarını gözden geçirmeye ve sağlıkları için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Yoksa gelecekte hep birlikte nasıl görüneceğimiz açık bir şekilde ortada. Kendimize iyi bakalım!

bottom of page