top of page

Finansal konularda robotlara insanlardan daha çok güveniyoruz



Araştırmalara göre pandemi, yapay zekanın finansal hizmetlerdeki rolüne dair korkuları ortadan kaldırmaya başladı. Son veriler, bireylerin ve iş insanlarının finansal işlerini yürütmede artık robotlara insanlardan daha fazla güvendiğini ortaya koyuyor.


Oracle tarafından 14 ülkede 9 binden fazla tüketici ve iş insanıyla yapılan araştırma, salgının dünyanın dört bir yanındaki insanlara ait finansal kaygı, üzüntü ve korkuyu artırdığını ve mali durumumuzu yönetmek için güvendiğimiz kaynakların değiştiğini gösteriyor. Elde edilen sonuçlara göre, kurumsal finans ekiplerinin ve kişisel finansal danışmanların rolünün ve odağının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.


Oracle’ın verilerine göre tüketiciler ve iş insanları, finansal karışıklığı yönetmede insanlara nazaran teknolojiye giderek daha fazla güveniyor. Araştırmaya katılanların üçte ikisinden fazlası, finansal durumunun yönetilmesinde bir robota insandan daha fazla güvendiğini dile getirdi. Araştırmanın detaylarına indiğimizde ise iş insanlarının %73’ünün, finansmanlarını yönetmek için bir robota kendilerinden daha çok güvendiklerini görüyoruz. Bu kitlenin %77’si de mali yönetimde robotlara kendi finans ekiplerinden daha fazla güveniyor. Sonuçlar ayrıca robotlara güven ne kadar yüksek olsa da tüketicilerin bir ev, araba satın alımı veya emeklilik planlaması gibi önemli kararlarda insan dokunuşunu önemsediğini de ortaya koyuyor.

bottom of page